Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz? Öne Çıkan Aramalar

FATURALI FATURASIZ HAT İŞLEMLERİ > DUYURULAR

YARDIM

FATURALI FATURASIZ HAT İŞLEMLERİ > DUYURULAR

Fenercell Öncelikli Bilet Kampanyası

  • Faturalı Fenercell müşterileri,  Fenerbahçe’ın ev sahibi olduğu Futbol karşılaşmalarında  www.passo.com.tr üzerinden alacakları karşılaşma biletlerinde, öncelikli bilet alma kampanyasından faydalanacaktır.
  • Öncelikli bilet hakkından yararlanmak isteyen müşterilerimizin, Fenerbahçe’ye ait geçerli bir Passolig Karta (E-Bilet) sahip olmaları, FIFA, UEFA ve TFF’nin maça giriş kurallarına uyması gerekmektedir. Maça giriş kuralları için ilgili maçın www.passo.com.tr web sitesi üzerindeki sayfası kontrol edilmelidir.
  • Bilet almak isteyen müşteriler www.passo.com.tr’ye girerek, Fenerbahçe’ın ev sahibi olduğu maçı seçmeli, satın al butonuna tıklayarak, açılan Üyelik / Kampanya Tipi sekmesinden Fenercell Öncelikli Bilet kampanyasını seçip, GSM No alanına telefon numaralarını girerek bileti satın almalıdır. (Örnek ekran görüntüleri aşağıdadır.)
  • Biletlerin ne zaman öncelikli olarak satışa / genel satışa sunulacağı Fenerbahçe tarafından kendi iletişim kanalları üzerinden bildirilecektir. Maç özelinde Fenerbahçe’nin belirttiği kurallar ve kısıtlar gereği sınırlı sayıda bilet alınabilecektir, kaç bilet alınabileceği maça göre değişmektedir ve her maç öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından ilan edilecektir.
  • Bilet ücretleri kulüp tarafından belirlenir ve maç özelinde değişiklik gösterebilir, Fenercell müşterilerine bilet ücretlerinde herhangi bir indirim uygulanmaz.
  • Fenerbahçe’nin öncelikli olarak satacağı bilet adetleri ilgili maça / sezona / turnuvaya / ilgili maç için satılabilecek bilet sayısına göre değişebilir, Türk Telekom ve Fenerbahçe, Fenercell kullanıcılarına bilet alma hakkını garanti etmez.
  • Bilet alan kişi, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda yer alan hükümleri bildiğini ve kabul ettiğini, 6222 sayılı yasa ile futbol disiplin hukukunun yasakladığı davranışlarda bulunmamayı kabul ve taahhüt eder.
  • Kampanya kapsamında değişiklik yapma veya kampanyayı bitirme/dondurma hakkı TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş'de ve Fenerbahçe İletişim Hizmetleri San. ve Tic.  A.Ş.’de saklıdır.

1) Abonelik tesisi ve iptaline ilişkin hususlar;

a) Mobil haberleşme hizmetlerinde abonelik tesis ederken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Abonelik sözleşmesi imzalamadan önce abonelik sözleşmesindeki hak ve yükümlülüklerinizi dikkatlice okumanız, sözleşmenin ilk sayfasında bulunan abone tercihlerini işaretlemeniz, girilen kişisel bilgilerinizin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir. Özellikle seçmiş olduğunuz tarifenin isminin doğru bir şekilde abonelik sözleşmesine yazıldığından emin olunuz. 

Sözleşmenin imzalı bir suretini almayı unutmayınız!

b) Aboneliğimi nasıl iptal edebilirim?
Abonesi olduğunuz işletmeciye talebinizi, kimliğinizi ispatlayıcı belge ile birlikte yazılı olarak bildirmek veya işletmecinin faks numarasına imzalı olarak göndermek suretiyle sözleşmenizi sona erdirebilirsiniz. İşletmeci, yazılı talebin kendisine ulaşmasından itibaren; 24 saat içerisinde talebinizin alındığı bilgisini iletişim adresine iletmek zorundadır.

Ayrıca işletmeci 7 gün içerisinde fesih talebini yerine getirerek posta, elektronik posta, kısa mesaj ya da arama yöntemlerinden birini kullanarak abonelik sözleşmesinin feshedildiğini tarafınıza bildirmekle yükümlüdür.

2) Tarife ücretleri, kullanım miktarı sınırlı hizmetler ve katma değerli hizmetlere ilişkin hususlar;

a) Tarife ücreti değişikliği durumunda yapılması gerekenler?
Tarife değişikliği yürürlüğe girmeden makul bir süre önce işletmeciler tarife değişikliğini abonelere SMS, arama ve/veya posta ile (faturada değişiklik belirtilebilmektedir) duyurmakla yükümlüdür. Bu nedenle işletmeciler tarafından SMS, telefon veya posta yoluyla yapılan bilgilendirmelerin dikkate alınması önem arz etmektedir.

b) Kullanım miktarı sınırlı hizmetlerde paket, kota aşımı yapmamam için bilgilendirilme nasıl yapılmaktadır?
Ses, SMS, internet (veri) ve benzeri hizmetlerin sunulduğu kullanım miktarı sınırlı (100 dk, 500 SMS veya 4GB vb.) hizmet kullanan aboneler, kullanım miktarının %80 ve %100 sınırına ulaşılması durumunda asgari olarak kısa mesaj ile bilgilendirilmektedirler.

Ayrıca, aboneler tarafından kullanım miktarı sınırlı paketlerin ne kadarlık kısmının kullanıldığı bilgisi işletmecilerin internet sitelerinin online işlemler menüsünden veya SMS göndermek suretiyle ücretsiz olarak sorgulanabilmektedir. Söz konusu bilgilere işletmecinin müşteri hizmetlerinden de ulaşılabilmektedir.

c) Onayım olmadan katma değerli hizmet satın aldığım gerekçesi ile hattıma ücret yansıtılmış. Ne yapmalıyım?
Talebiniz ya da onayınız olmadan söz konusu hizmete üyelik yapıldığını düşünüyorsanız, mobil cihazınızı sadece sizin kullandığınızdan, SMS, wap vb. bir yöntemle ücret ve abonelik ile ilgili bir onay vermemiş olduğunuzdan veya hattınızı kullanan başka birinin (yakınlarınız gibi) hizmete üyelik yapmadığından emin olduktan sonra, şikâyetiniz için hizmet aldığınız işletmeciye başvurabilirsiniz. İşletmeciler tarafından sorun çözülmediği takdirde yasal yollara başvurabilirsiniz.

3) Taahhütlere ilişkin hususlar;

a) Taahhütlü tarife nedir ve neden tercih edilmeli ya da edilmemelidir?
Taahhütlü tarifeler, belirli bir tarifede belirli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz veya belirlenen koşulları sağlamanız halinde bazı avantajlar sağlayan tarifelerdir. Bu nedenle taahhütlü tarifeleri seçerken;

  • Taahhüt dönemi boyunca ilgili hizmet ihtiyacınızı,
  • Taşınma ihtimalinizin olup olmadığını, mümkünse taşınacağınız bölgede işletmecinizin altyapısının bulunup bulunmadığını,
  • Taahhüt bulunmayan tarifelere göre seçmeyi düşündüğünüz taahhütlü tarifenin avantaj ve dezavantajlarını

değerlendirerek karar vermeniz uygun olacaktır.

b) Taahhütlü tarife aboneliğimi istediğim zaman sonlandırabilir miyim?
Taahhüdünüzü istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Ancak süresinden önce taahhütlü sözleşmenizden caymanız halinde işletmeciler; taahhüde aykırılığın oluştuğu döneme kadar aboneye sağlanan indirim, cihaz veya sağlanan diğer faydaların bedelleri ile kampanya taahhütnamesi kapsamında belirlenen aylık tarife bedelinin taahhüt süresi bitimine kadar kalan aylara ilişkin ücretlerin toplam bedelini karşılaştırarak, abone açısından daha avantajlı olan tutarı, cayma bedeli olarak faturanıza yansıtabilmektedir.

4) Faturalar ile ilgili hususlar;

a) Adresime fatura gelmiyor. Ne yapmalıyım?
İşletmeciler abonelerine basılı fatura göndermekle yükümlüdür. Ancak, abonenin talebi veya onayı ile basılı fatura yerine elektronik ortamda da fatura gönderilebilir. Bununla birlikte, faturalarınızın adresinize ulaşmaması halinde, abonesi olduğunuz işletmecideki adres bilginizin doğru olup olmadığını kontrol etmenizde fayda görülmektedir.

b) İşletmecilerin ayrıntılı fatura için ücret talep etmeleri uygun mudur?
Ayrıntılı faturanın; 

  • basılı olarak talep edilmesi durumunda işletmeciler tarafından ücretli veya ücretsiz şekilde,
  • elektronik ortamda talep edilmesi durumunda ise ücretsiz bir şekilde aboneye sunulması gerekmektedir.

c) Faturam tarifemde belirtilen tutardan fazla geldi. Ne yapmalıyım?
Faturanıza hangi ücretlerin yansıtıldığı bilgisini, hizmet aldığınız işletmecinin internet sitesinde yer alan online işlemler menüsünden (asgari 3 aylık kullanım detaylan yer almaktadır) sorgulayarak ya da müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz. Halen söz konusu fatura tutarının fazla olduğunu düşünüyorsanız işletmecinize başvurabilirsiniz. Başvurunuz neticesinde, sorunun işletmeciniz tarafından çözülmediğini değerlendirmeniz halinde yasal yollara başvurabilirsiniz.

5) Yurtdışı seyahatlerimde mobil hattımı kullanırken dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Mobil hattınızı yurtdışında kullanabilmek için hattınızın uluslararası dolaşım hizmetine (roaming) açık olması gerekmektedir. Ancak, yurtdışında iken arama yapmanın yanında aranmanın da ücrete tabi olması, yurtdışındaki arama/aranma ve veri kullanım (internete erişim) ücretlerinin, ülkeden ülkeye değişebilmekle birlikte, yurtiçindeki aynı hizmetlere göre daha yüksek olması sebebiyle, işletmecinizin internet sitesinden, müşteri hizmetlerinden temin edebileceğiniz veya yurtdışına gittiğiniz ülkede tarafınıza SMS ile gönderilen yurtdışı ücretlerini göz önünde bulundurarak kullanım yapmanızda fayda görülmektedir.

Ayrıca herhangi bir talebe gerek olmaksızın uluslararası mobil veri dolaşım (roaming) hizmetinden yararlanan abonelere, veri (data) kullanım tutarlan 100 TL ve 250 TL’ye ulaştığında işletmeciler tarafından bilgilendirilme yapılmaktadır.

6) Kıyı bölgelerinde veya diğer ülke sınırlarına yakın bir bölgede yaşıyorum. Cihazımın diğer ülke şebekelerine bağlanmaması için ne yapmalıyım?
Hattınız uluslararası dolaşım hizmetine (roaming) açılmadığı müddetçe diğer ülke şebekelerinde kullanılamayacaktır. Ancak hattın uluslararası dolaşım hizmetine açık olması durumunda kıyı veya sınır bölgelerimizde bulunan vatandaşlarımızın yurtdışındaki işletmecilerin şebekesi üzerinden hizmet alma ve bu durumda uluslararası dolaşım tarifesi üzerinden ücretlendirilerek yüksek faturalar ile karşılaşma ihtimalleri bulunmaktadır.

Bu durum ile karşılaşmamak için; hizmet aldığınız işletmeci ile irtibata geçerek hattınızı uluslararası dolaşım hizmetine kapalı hale getirebilir veya mobil cihazınızın ayarlar menüsünden, kendi mobil operatörünüzü (ağ operatörleri/operatörler) manuel olarak seçerek yurtdışından hizmet veren şebekeye otomatik geçiş yapılmasını engelleyebilirsiniz.

7) 444’lü numaraları aramanın ücreti nedir?
444'lü numaralara doğru yapılan aramalarda; abonenin mevcut tarifesinde yer alan sabit hatlara doğru yapılan aramalardaki ücretlendirmeden farklı bir ücretlendirme yapılmamaktadır.

8) Güvenli İnternet Hizmeti nedir?
Güvenli İnternet Hizmeti, talebiniz doğrultusunda işletmeciniz tarafından ücretsiz olarak sunulan, Çocuk Profili ve Aile Profili olmak üzere iki seçenekten oluşan ve internet ortamındaki zararlı içeriklerden internet kullanıcılarını büyük oranda koruyan alternatif bir güvenlik hizmetidir.

Güvenli İnternet Hizmetinden yararlanabilmek için, internet erişiminizi sağlayan işletmecinin bayisi, çağrı merkezi, kısa mesaj servisi (SMS), online işlem merkezinden herhangi birine başvurarak söz konusu hizmeti etkinleştirilebilir, istediğiniz zaman profilleri değiştirilebilir ya da profilleri devre dışı bırakabilirsiniz. Konuya ilişkin detaylı bilgi www.guvenlinet.org adresinde yer almaktadır.

9) Numaramı değiştirmeden hizmet aldığım işletmeciyi değiştirebilir miyim?
Numaranızı değiştirmeden işletmecinizi değiştirebilmeniz için, öncelikle abonesi olmak istediğiniz yeni işletmeciye “numara taşıma” talebinde bulunmanız ve ilgili formları doldurarak taşıma işleminin gerçekleşmesinden itibaren geçerli olacak şekilde abonelik sözleşmesi imzalamanız gerekmektedir. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.nts.gov.tr/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.

10) Adıma kayıtlı hat sayısını nasıl öğrenebilirim?
Aboneler, https://hat-sorgulama.btk.gov.tr internet adresinden gerekli bilgileri girerek üzerlerine kayıtlı aktif hatları öğrenebilmektedirler. Ayrıca herhangi bir aboneliği bulunmayan vatandaşlar da üzerlerine kayıtlı hatlara ilişkin bilgiyi e-Devlet üzerinden öğrenebilmektedirler.

11) Engelliler için sunulan hizmetler nelerdir?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında;

  • Talep eden görme engellilerin abonelik sözleşme ve faturalarının “Braille” ya da sesli anons şeklinde sunulması,
  • Tarifelerde ve hizmetin sunum koşullarında meydana gelen tüm değişikliklerin talep eden abonelere sesli mesaj olarak gönderilmesi,
  • Engelli tüketicilere yönelik makul ölçüde ekonomik avantajlar ihtiva eden tarife ve kampanyalar sunulması,
  • İnternet sitelerinin engelli abonelerin yararlanabileceği şekilde erişilebilirliğinin sağlanması,
  • Engellilere yönelik olarak sunulan tüm hizmetlerin internet sayfası üzerinde tek başlık altında toplanarak engelli tüketicilerin bilgiye erişimlerinin kolaylaştırılması,
  • Talep eden abonelere ücretsiz sesli konum bilgisi verilmesi,
  • Engelli abonenin konum bilgisinin, engelli abonenin talebi doğrultusunda asgari bir (1) telefon numarası tarafından da ücretsiz olarak (farklı operatörler arasında yapılacak sorgulamalarda yansıyabilecek kısa mesaj veya arama ücretleri hariç) öğrenilebilmesinin sağlanması,
  • Talep eden abonelere fatura ve kota dolum bilgilerinin sesli mesaj olarak gönderilmesi,
  • Abonenin talebi doğrultusunda “Aradığınız kişi işitme engellidir” bilgisinin ücretsiz olarak sunulması,
  • Ses hizmetinden bağımsız olarak sadece SMS veya sadece data paketi hizmeti sunulması gerekmektedir.

12) Mobil telefon cihazlarına ilişkin önemli hususlar;

a)Mobil telefon cihazı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Mobil telefon cihazı alırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesinde fayda görülmektedir.

  • Satın alınacak cihazın ambalajının açılmamış olması,
  • Cihazın markası, modeli ve seri numarası veya IMEI numarasının faturada belirtilmiş olması ve faturanın muhafaza edilmesi,
  • Cihazda "CE" işaretinin varlığının kontrol edilmesi,
  • Türkçe kullanım kılavuzu olan cihazların satın alınması,
  • Garanti belgesinin satıcı tarafından tasdik edilip edilmediğinin kontrol edilmesi,
  • Satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmetleri ve yetkili servislere ilişkin bilgi alınması.

b) Cihazımın ayıplı (kusurlu) olduğunu anlamam durumunda ne yapabilirim?
Cihazın ayıplı (kusurlu) olduğunun anlaşılması (teknik servis tarafından tespit edilmesi) durumunda;

  • Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
  • Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
  • Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
  • İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,

seçimlik haklarından birini kullanabilirsiniz. Satıcının yukarıda yer alan yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde yasal yollara başvurabilirsiniz.

c) Yurtdışından cihaz aldım ve Türkiye’de kullanmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Mobil işletmeciler tarafından hizmet verilen elektronik kimlik bilgisine (IMEI) sahip cihazların Türkiye’de kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir. Cihaz kayıt işlemleri e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden yaptırabilmektedir.

Cihaz kayıt işlemi için ödenmesi gereken ücretler dâhil ayrıntılı bilgiye “Mobil Cihazların Kayıt Altına Alınması ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular” rehberinden/bağlantısından ulaşabilirsiniz.

d) Cihazımı kaybettim/çaldırdım. Ne yapmam gerekir?
Mobil cihazların sahibinin rızası dışında elden çıkması durumlarında tüketiciler, cihazlarının hizmet almasını engellemek için  e-Devlet kapısı üzerinden veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Bilgi ve İhbar Merkezinin “0312 294 94 94” numaralı telefonunu aramak sureti ile haftanın 7 günü 24 saat (7/24) ihbarda bulunabilirler. Ayrıca, tüketicinin hizmet aldığı işletmeciyi arayarak hattını kullanıma kapatmasında da fayda görülmektedir.

Kayıp çalıntı cihazlarla ilgili ayrıntılı bilgiye "Kayıp/Çalıntı Mobil Cihazlarla İlgili Sıkça Sorulan Sorular" rehberinin yer aldığı https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Kayip-Calinti-Islemleri bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Veri/Bilgi İşleme İzni Nedir?
Veri İşleme İzni, aboneliğiniz boyunca ücretsiz olarak abonelik, kullanım, cihaz, konum bilgilerinizi inceleyerek size özel en uygun ve en avantajlı teklifleri sunabilmemiz için verdiğiniz izindir. Böylece ihtiyaçlarınıza göre bir çok kampanyadan haberdar olma fırsatını yakalar, size en uygun teklifleri kaçırmamış olursunuz.

Veri İşleme İzni vermek için EVET yazıp 5008'e gönderebilirsiniz. SMS gönderimi ücretsizdir.

  • İlginizi çekebilecek etkinlik ve marka duyuruları
  • Bulunduğunuz konuma göre anlık kampanya teklifleri
  • İhtiyacınıza uygun internet, konuşma ve SMS paketleri
  • Size özel çok avantajlı kampanyalar, çekiliş ve sürpriz hediyeler
  • Yurtdışında kullanım/yurtdışını aramak için özel avantajlı paketlerle ilgili bilgilendirme
  • Kullanımınıza uygun yeni ürün ve kampanyaların tanıtımı
  • Tarife ve paketinizle ilgili indirim teklifleri

İzinli Veri Tabanından Nasıl Çıkabilirim?
Abonelik Bilgileri (Veri) İşleme İzninizi iptal etmek istiyorsanız FIRSAT IPTAL yazıp 5008’e ücretsiz olarak mesaj gönderebilirsiniz.

Mobil hattınızın fatura son ödeme tarihi aşağıdaki gibi güncellenecektir. Son ödeme tarihi, resmi tatillere ve hafta sonuna göre değişiklik gösterebilir.

Aralık 2020’den itibaren,

  • Her ayın 7'si olan fatura son ödeme tarihi, her ayın 8’i
  • Her ayın 16'sı olan fatura son ödeme tarihi, her ayın 8'i
  • Her ayın 18’i olan fatura son ödeme tarihi, her ayın 12'si
  • Her ayın 22’si olan fatura son ödeme tarihi, her ayın 16’sı olacaktır.

Ocak 2021’den itibaren

  • Her ayın 5'i olan fatura son ödeme tarihi, her ayın 1'i olacaktır.
ONLINE BAŞVURU
HEMEN BAŞVUR